Aici, Acolo, Oriunde
Despre
Calendar
Echipa
Contact

Despre

Detașați de mass-media, de lumea faimei, de haosul cotidian și gălăgia citadină, dominate de impunătoare blocuri întunecate, neglijați de omenirea ignorantă, mii de oameni cu chipuri triste, abstinente la noi așteptări fug mereu. Fug, în căutarea unui loc pe care sa-l numească simplu "casă". Ură, dispreț, prejudecată - un amalgam de stări înfricoșătoare. Oare a fugit si refugiul? Dar umanitatea?

Proiectul celor 24 de elevi de la Colegiul Național "Gheorghe Munteanu Murgoci" din Brăila, intitulat "Aici, acolo, oriunde" își propune să evidențieze valori umanitare ale Europei pe care fiecare locuitor le are, dar pe care nu toți le cultivă, având ca obiective o mai bună cunoaștere a Uniunii Europene si a principiilor pe care se întemeiază aceasta, creșterea gradului de conștientizare și responsabilizare a elevilor cu privire la contextul social, economic și politic contemporan, dezvoltarea abilităților creative și de lucru în echipă, realizarea și filmarea unei scurte piese de teatru care să evidențieze aceste aspecte si înțelegerea contextului propus pentru tema dată.

Dar oare care sunt, de fapt, valorile europene? Conform Constituției Europene, Uniunea este fondată pentru demnitatea umană, libertate, democrație, egalitate, combaterea discrimării, toleranță, pluralism și pace. Dar criza refugiaților ce înseamnă? Aceasta este o urmare a războiului civil din Siria, care se desfășoară și in prezent. Treptat, forțelor combatante li s-au alăturat si altele, atât în mod militar, cât si non-letal. Interesele sunt însă de natură economică si geopolitică.

Desigur, indiferent unde s-ar afla refugiații, este responsabilitatea noastra, a tuturor europenilor, să îi susținem spre a clădi un nou început "aici", și să le oferim posibilitatea de a îl reconstrui pe "acolo", "oriunde".CalendarStadii

Video 1 (fragment) de Armanda Filipine, revista de cultura si informatie Braila Chirei

Video 2 (fragment) de Armanda Filipine, revista de cultura si informatie Braila Chirei
Etape

Etapele in functie de cerintele mentionate in cadrul proiectului sunt urmatoarele:
1. Informarea directorului Colegiului Național "Gheorghe Munteanu Murgoci" cu privire la intenţia de a demara proiectul „Euroscola” 13.09.2016
2. Anunţul prin care elevii Colegiului sunt invitaţi să se implice în proiectul Euroscola, pentru constituirea unei trupe de teatru în vederea realizării unei scenete pe tema „Criza refugiaților într-o Europă a valorilor”.
3. Selecţia elevilor pentru Concursul naţional EUROSCOLA 2016.
4. Informarea elevilor participanţi cu privire la lansarea proiectului, cea de a IX-a ediție a concursului național pentru licee, EUROSCOLA 2016. Informarea elevilor privind obiectivele proiectului, tema proiectului, durata piesei de teatru şi cuvintele-cheie care vor sta la baza creării scenetei.
5. Stabilirea sarcinilor elevilor cu privire la activitatile desfasurate in cadrul proiectului.
6. Anunțul online cu privire la demararea proiectului.
7. Trimiterea unei notificări referitoare la demararea proiectului, cu includerea link-ului la anunțul online, la adresele de e-mail ale BIPE şi MENCȘ.
8. Scrierea scenariului, a textului care va cuprinde cuvintele cheie propuse, alegerea decorurilor, a costumelor, a modalităţilor de realizare a filmării, în cadrul unor întâlniri permanente cu elevii implicaţi în proiect.
9. Prezentare în public a scenetei, având drept invitaţi profesorii, elevii şcolii şi părinţii acestora, reprezentanţi ai comunităţii locale
10. Promovarea proiectului prin afișarea în şcoală a unor fotografii şi a altor materiale, pe pagina de facebook dedicată acestui proiect, pentru a asigura vizibilitatea Programului „Euroscola”.


Membri


Ana Țăranu

Filoteea Moldovan

Andrei Obreja

Ruxandra Cândea

Evelina Eremia

Ioana NeaguAna Pungă

Dănuț Dinu

Bianca Gheorghe

Maria Popescu

Maria Stan

Răzvan CursaruOana Ionescu

Oana Trasnea

Isabela Vâlcu

Ștefan Giurcă

Elena Damian

Andreea NechitaClaudiu Panțuru

Cristina Antonescu

Andrei Gîdiuță

Luca Gruia

Ioana Damian

Radu Tîrhoacă


Profesori coordonatori


Mariana Crăciun

Ana ComanContact

Salut ! Noi reprezentăm "Colegiul Național Gh. M. Murgoci". Ne puteți găsi și pe: